Thursday, December 1, 2011

FiLeM OmBaK RinDu

Filem Ombak Rindu 


diadaptasi daripada novel Ombak Rindu yg best sgt 
(xtau bpe kali aku khatam)
mintak-mintak filem dia best cam dalam novel jugak la...hehe...
ditambah dengan hero yg hensem lg macho berlakon...Aaron Aziz
bertambah berjadi kegilaan la para-para gadis,
mak2 gadis nak buat menantu..nasib baik dah kawen
tak sabar nak tengok kot....
tghri tadi dah check nak book online...
mak aii...dah penuh sampai jumaat...
sabtu punye diorng tak bukak lagi.....adoiiii...
laris sungguh....mesti pasal ombak rindu & penangan Aaron Aziz
 adegan dalam filem
 perghhhh....
akhirnya....
Sinopsis Filem Ombak Rindu bagi yg tak penah baca novel la kan...

Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu? Filem Ombak Rindu hasil karya novelis Fauziah Ashaari, Izzah, gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha cukup tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bala dalam keluarga mereka.
Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak ayah saudaranya walaupun hatinya meronta.
Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz sanggup 'membeli' Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu.
Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.


nak tau penghujungnye kena tengok filem @ pi la cari novel ombak rindu...hahaha
aku dah tau dah ending dia...
mana bole bagitau...hehe

p/s: aku tak bape suke maya karin jadi izzah,mcm tak sesuai plak tp takpe nak tgk jugak....

4 comments:

Cik Jingga said...

1st novel jiwang yg saya layan..hahaha..sumpah pastu dh xminat genre romantik..xsesuai ngan jiwa saya..hehehe.. tp bst jgak la.. n agree with akak pasal MK jdi Izzah..xada kemelayuan.. dia mix.. xcun lah.. nnt dh tngk bt entri psal tu taw.. !!! ^^

LAici KAng Ais said...

wah !!!nice......eheh :)

KizZ said...

Pergh romantik giler gambar yang tengah-tengah tu..hihi..btw,tak sabar nak tengok movie ni..

nurbeena said...

kawan2 dh plan nk g tgk...

NoVeL Yg AKu Baca 2012- jan 2013

1:Andai Itu Takdirnya *****
2:Cinta Kau Dan Aku *****
3:M.A.I.D ******
4:Ombak Rindu *** jd filem 2011
5:Adam & Hawa *** jd drama 80 ep 2012
6:Kalau Memang Harus Begitu *****
7:Aku Bukan Misstress **
8:Isteri Separuh Masa ****
9: Mampu Mencintaimu ****
10:Sayang Cikgu Ketat-Ketat ****
11:Nah Untuk Awak ***
12:Cinta Yang Kurasa *
13:Kau Kekasihku ***
14:Kasih yang Suci **
15:Seindah Sakura * jd drama tv3
16 :Kau yang Terindah * jd drama tv3
17:Gemersik Kalbu *jd drama tv3
18:Bukan Tak Sudi
19:Semalam yang ku tinggalkan
20:Cintaku Satu
21:Cinta Hatiku
22:Warna Hati
23:Andainya Bukan Untukku ****
24:Shah & Sha ***

##byk lg baca tp dh lupa,tahap best bergntung pd bpe *