Tuesday, September 18, 2012

ANDaI iTu TaKDiRNyA

Setelah aku abis membaca novel Cinta Kau dan Aku
terus sambung baca novel

ANDAI ITU TAKDIRNYA....
karya Siti Rosmizah jugak.....
walaupun novel nie dah lama kuar,tapi aku baru baca...
terima kasih nurul,bagi pinjam...hehe.

Novel nie memang sedih giler kot,sob sob....
sampai aku terbawa2 dialam nyata meratapi hidup aku sendiri...aishh..sungguh emo betul...




meh aku copy paste sinopsis sikit,tak larat nak karang sendiri..hihi...

Perkahwinan yang tidak terduga antara Aleya dan Syed Aizril membuatkan Aleya hidup terseksa. Dia dibuang keluarga. Pasrahkah dia?

"Jangan salah faham Puan Sri. Kemaafan yang diberi tidak akan sama sekali menjadikan saya lupa pada kedudukan diri saya ini. Saya tak boleh membuang pangkat itu ke tepi hanya kerana kesalahan yang pernah dibuat pada saya."

"Saya telah menjadi balu sebelum masanya dan anak-anak saya juga telah menjadi anak yatim sebelum masanya. Sembilan bulan saya mengandung mereka tanpa suami di sisi. Saya pekakkan telinga mendengar cemuhan masyarakat sekeliling."

Andai itu tadir-Nya, dia akan menempuhinya dengan tabah dan sabar. Apa yang penting sekarang adalah kebahagiaan anaknya, Dania. Sekurang-kurangnya, bila Aleya menutup mata, kehidupan Dania akan terbela.

"Selama aku meniti liku-liku kehidupan yang penuh dengan onak dan duri ini. aku tidak pernah pasrah dalam hidupku. Andai itu takdik-Nya sebelum menggapai bahagia aku redha. Namun sampai waktu apabila aku tidak mampu untuk bertahan lagi, hatiku lebih keras dari kerikil."

Sape yang bace pasti akan tersentuh dilubuk hati....
best sangatttttt...

entry auto publish  krg 1.14am,18/9/12

6 comments:

DefarhanoVII a.k.a BoyPJ said...

grrr.... nobel2 ni boy xleh nak pg...hahaha...:-)

DeQWa said...

try test dulu....baru tau nikmatnye membaca novel..hihi

DefarhanoVII a.k.a BoyPJ said...

rasanya dah pernah try test dah... terlena juga...hihi

Yati Omar said...

Saya dah baca novel ni. tak ingat bila tapi 2-3 tahun lepas lah rasanya. Tak boleh nak letak sampai 2-3 pagi dok baca dengan air mata meleleh-leleh. giler sedih. Leni tgh baca lagi satu buku dia lafazkah kalimah cintamu...pun best jugak tu.
Awak dah baca 7 hari mencintaimu? haa...yg tu best :-)

Follow u. Follow me back ya :-)

http://mama-iloveu.blogspot.com/

Cik Nurul... said...

try lar 7hari mencintaimu...takdir itu milik aku..lafaskan kalimah cinta kalau nak meleleh lagi....

DeQWa said...

Boy:org laki ni bab membaca memang failed....
Yati :sedih kan,wow...harus bace tue...hmmmm....
Nurul :kat ko ade tak,klu xleh pinjam jer,jimattttt...hehhe

NoVeL Yg AKu Baca 2012- jan 2013

1:Andai Itu Takdirnya *****
2:Cinta Kau Dan Aku *****
3:M.A.I.D ******
4:Ombak Rindu *** jd filem 2011
5:Adam & Hawa *** jd drama 80 ep 2012
6:Kalau Memang Harus Begitu *****
7:Aku Bukan Misstress **
8:Isteri Separuh Masa ****
9: Mampu Mencintaimu ****
10:Sayang Cikgu Ketat-Ketat ****
11:Nah Untuk Awak ***
12:Cinta Yang Kurasa *
13:Kau Kekasihku ***
14:Kasih yang Suci **
15:Seindah Sakura * jd drama tv3
16 :Kau yang Terindah * jd drama tv3
17:Gemersik Kalbu *jd drama tv3
18:Bukan Tak Sudi
19:Semalam yang ku tinggalkan
20:Cintaku Satu
21:Cinta Hatiku
22:Warna Hati
23:Andainya Bukan Untukku ****
24:Shah & Sha ***

##byk lg baca tp dh lupa,tahap best bergntung pd bpe *