Tuesday, February 28, 2012

MenGimBaS KeNaNgaN DuLu

 Salam..
selamat pagi semua...
pepagi aku datang opis tetibe teringat dekat opis lama pulak
godek punye godek,dapat la pic serba sikit...
kenangan terindah di Bahagian Pinjaman Perumahan,
Jalan Duta..
sebelum berpindah ke Putrajaya..hujung tahun 2007
 kelakar pun ade gak tgk pic dulo2 nih..
muke aku yg tak semenggah...kekeke

makan bersama2 ngan rus,kak ja ngan siti...
walaupun opis dulu byk kekurangan,pc kena share,
nampak serabut tpi best...
 Pasangan yg Hot bercinta dulo2..
skrg dah membawa haluan hidup masing2,
siap dah ade anak dah ...
 banyak aktiviti yang dilakukan masa kt sana
asal rehat jer,,,
semua berkumpul,time nie musim menjahit manik...
ni lah hasilnya dari otai...
skrg tah mana2 la manik2 aku dulu2 tue..
 pastu datang pulak musim menanam pokok polak
dah semua pakat tanam pokok..

 nie antara pokok yang aku tanam
pakai jeli jer...
 jamuan ape tah time tue..
 makan kfc lagi...
aku suke opis lama,view dia cantik kot...
mengadap masjid wilayah..

muke dulu,muke takde perasaan...
pelik tul aku dulu...serius giler kot...hahaha
tapi skrg...
pandai la jugak senyum2...
KEKEKekek..
skrg semua ade dak2 yang bujang time kt jalan duta
semua dah kawen n dapat keje baru...
tinggal aku jer masih disini..
insyaallah...
mntak2 dpt keje baru..


Friday, February 24, 2012

PeRNiKaHaN YuSRy & LiSa SuRiHaNi

Selamat sudah Lisa Surihani & Yusry bergelar suami isteri...
dengan sekali lafaz sahaja sah manjadi suami isteri
TAHNIAH YUSRY....
berjaya menambat hati & menjadi pilihan hati lisa surihani...

NIKAH : 23/2/201
TEMPAT : Hotel Marriot Putrajaya
  MASA :9.01 malam   

              jantung dup dap dup dap...
saat2 nak bergelar isteri... menunggu lafaz dari Yusri..

 Kasih ibu melihat anak bergelar isteri orang

Setelah rasmi bergelar suami isteri...

HATI MUNGE-MUNGE ...pengantin baru....

SELAMAT PENGANTIN BARU YUSRY DAN LISA SURIHANI
MOGA KEKAL HINGGA AKHIR HAYAT...

credit to OH BULAN atas gambar2 diatas...

P/S:ahad nie majlis resepsi dekat PICC putrajaya...
macam nak pi jer,tp leh masuk ke ek..???hihi

Wednesday, February 15, 2012

BerKorBaN Demi Keselesaan yg Tersayang

 nie la yang tersayang si kecik tonet nie..hihi
untuk keselesaan baby dan jugak org dalam pantang...hehe
memule kak aku balik duduk dalam bilik jer
sebab nak dok atas katil kan,kalau baring kat bawah
kang susah nak bangun duduk polak..
so dia pun duduk dalam bilik,tpi bile memikirkan nanti org nak datang melawat susah,takkan nak masuk bilik plak kan
ditambah dengan kacau bilau abang2nye 2 orang tue
 2 hero yang tak reti nak dok diam,sangat la nakal aktif
memeningkan kepala asyik la dok manjat katil nak tengok baby girl
asyik2 baby girl...
excited sgt diorg tue...
so aku korbankan katil bujang aku yg cantik lagi kukuh...
angkut letak kt luar,senang kalau orang nak datang melawat
tara....
v
v
v
v
v
v
 jadi la macam nie,macam dok kat hospital swasta lagi you....
kat sini lagi mahal + selesa...
layanan plus+++++++++++
hehehe
taraaaaa
v
v
v
v
v
nie plak pengganti katil aku...kekeke
tdo atas toto jer
takpe...
bujang tak kisah tido kt mana kan...
mana2 pun tak kisah...


mekasih jugak pada
tetamu pertama kiteorng fizah sefamily
datang melawat kak sally...
balik keje terus datang,excited nak tengok baby girl katenya...
maklum la die pun ade 2 hero jugak
insyaallah ade rezeki yg ke 3 nnt girl kot...
aminnnnn...
macam dah ade jer dalam peyot tue
asyik pening2..jer....hehe
jangan mare yer fizah....

FaCeBooK TaKLeH LoGiN

Salam semua....

AKU NAK MINTAK JASA BAIK KORANG YANG BIJAK PANDAI DALAM IT
FACEBOOK AKU TAK LEH LOGIN SEBAB APE EK???
TERTANYA-TANYA AKU SEBABNYE...
WALHAL MALAM SEBELUMNYE LOGIN ELOK JER...
ESOKNYE TAKLEH LOGIN DAH
PASSWOOD ERROR...
PASTU SIAP NAK..

By clicking Sign Up, you agree to our Terms and that you have read and understand our Data Use Policy.

Upload a photo ID

How to upload your ID
  • Optional: Cover up any confidential information (ex: license or passport number)

  • Scan or take a picture of your ID with your digital camera

  • Make sure you can clearly see your name, birthday and photo

  • Save the photo to your desktop

  • Click the button below and follow the instructions to upload your ID
DAH MACAM AKU NIE PESALAH PLAK....
TOLONG LA SESAPE YANG PANDAI EK..
ATAUPUN YANG PERNAH BERLAKU KEJADIAN YANG SAMA MACAM AKU....
SEBAB
AKU SAYANG FB LAMA AKU...
SAYANG PADA KAWAN2 YG BANYAK...
SAYANG PADA GAMBAR2 YANG BANYAK...
GAMBAR YANG DITAG,SEBAB TAKDE DALAM SIMPANAN AKU....

macam mana aku nak buat ek???
dah buat FB baru tpi macam tak best,tak meriah....
sedih pun ade gak....
banyak kenangan dengan fb tue....

HELP MEE PLZZZZ....!!!!!!!!!!!!!!!

Monday, February 13, 2012

SyUkUR ALhAmDuLiLLaH


TAHNIAH PADA KAKAKKU SALINA
ATAS KELAHIRAN AHLI KELUARGA BARU YANG SANGAT COMEL...
seberat 2.8kg pada 11-02-2012
ANAK YG KE 3 
ANAK PEREMPUAN YG PERTAMA
PERTAMA KALI LAHIRKAN SECARA PEMBEDAHAN...
SYUKUR ALHAMDULILLAH SEMUANYA SELAMAT....
Last minit tau baby songsang,kak aku pg checkup macam biase baru
dapat tau terus kena masuk ward


SELAMAT DATANG JUGAK PADA BABY(belum diberi nama)
SEBAGAI PENYERI RUMAH kakak aku
SEBAB SEBELUM NIE HERO 2 ORG

 walaupun sakit tapi hati tetap gembira....

nenek bersama cucunya...

p/s :aku cuti arinie demam...lepak rumah suda..
sambut baby baru jap lg sampai..

Sunday, February 5, 2012

SaLaM MauLiDul RaSuL 2012

SALAM MAULIDUR RASUL 1433 Hijrah 

Bersamaan 2012 Masehi pada 05 Februari 2012

يَا نَبِي سَلاَمٌ عَلَيْكَ

يَا رَسُوْل سَلاَمٌ عَلَيكَ

يَا حَبِيْبُ سَلاَمُ عَلَيْكَ

صَلَوَاتُ اللهِ عَلَيْكَ

Sabda Rasulullah (S.A.W.) yang bermaksud:

“Barangsesiapa yang berselawat ke atasku dengan sekali selawat nescaya Allah

S.W.T akan

 berselawat ke atasnya sepuluh kali”.

(Hadith riwayat Imam Muslim 

daripada Abdullah bin Amru bin Al-‘Ass r.a)

DraMa MeNjaDi KeGiLaaN KiNi

GEMERSIK KALBU...

Adaptasi dari Novel Gemersik Kalbu

Isnin - Khamis  = 7.00mlm - 8.00mlm
semestinya balik keje,sebelum kul 7 mesti bersiap sedia  depan tv dah...hihihi
tersuke plak kt Aqasha die berlakon kali nie
noty2 sweet plak...
pastu suke dengar lagu obsesi tue
lagu nakal-nakal....kekekkekee

video

ARIANA MIKAIL


Isnin - Selasa = 8.30mlm-9.30mlm
cite nie pun best jugak,abis je layan gemersik kalbu mesti cepat2 solat...pastu bersiap sedia tuk cite nie plak....
suke tengok Sein(Mikail) ngan Nora Danish(Ariana)
part yg kat Paris tue...mak ai...berangan jap...jejalan sana...

pastu yang paling bermasalah nak tengok cite nie
ari selasa la...
Tiga cite clash plak....
ARIANA MIKAIL,VANILLA COKLAT & BICARA HATI...

VANILLA COKLAT

Perkahwinan atas kehendak orang tua tanpa cinta..
akhirnya jatuh cinta jugak...

BICARA HATI

Adaptasi dari Novel Bicara Hati

Perkahwinan tanpa cinta 
pengorbanan seorang kawan untuk mendapatkan dana bagi menampung pembedahan kawan baiknye..
mengubah hidup dan akhirnya jatuh cinta jugak...

cite Ariana Mikail leh tengok setengah jam jer
pastu tengok Vanilla Coklat bersilih ganti dengan bicara hati...
sebab 
Vanilla Coklat dengan Bicara Hati 
dua-dua ada hari Selasa  
seminggu sekali jer
start pukul
9.00 malam - 10.00 malam
jenuh remote tv tue,kejap sana kejap sini...
iklan sana tukar channel..tpi yg hangin tue kdg2 dua2 iklan...
pastu malamnye kena cari gak kt tenet...
tak puas ati tak tengok full...
aku akan on9 Tonton.com @ download je cite tue...
tengok balik...
yang pasti aku kena tengok jugak,kalau tak takleh tido woo...
teringat....
hahahhaha
semua cite -cite diatas best2...
ade kekuatan memasing....
tapi vanilla coklat,gemersik kalbu & bicara hati
cite lebih kurang kot kawen tanpa cinta...
last2 jatuh cinta jugak....i like it..
lagu-lagu yang dalam drama-drama tue semua aku download dah....
dan 
sekarang 4 drama tue aku dah download semua...
hahaha




Thursday, February 2, 2012

Sunyi Ditgh Malam

Assalammualaikum...
dah lama tak update blog nie...berhabuk sakan dah..
maklum la tuan blog asyik bercuti kan...
blog pun tirut bercuti sama la yer...
lagipun takde idea plak nk nulis.....
idea kelaut jer semua......
mood skrg cam malas2 jer...yelah terbawak2 mood bercuti kan...
aku pasti ramai yang sambung cuti kan,cuti panjang
esok aku keje tp ramai kengkawan yg bercuti... 
confrm sunyi sepi jer esok.....
aku takleh bercuti dah,minggu lepas raye cina dah bercuti seminggu...
minggu nie keje jer....

SELAMAT HARI WILAYAH PERSEKUTUAN
KL/PUTRAJAYA/LABUAN
1 FEB 2012
kami cuti harinie yeayyyy!!!
selamat bercuti jugak pada yang sambung cuti yer....hahahhaa


NoVeL Yg AKu Baca 2012- jan 2013

1:Andai Itu Takdirnya *****
2:Cinta Kau Dan Aku *****
3:M.A.I.D ******
4:Ombak Rindu *** jd filem 2011
5:Adam & Hawa *** jd drama 80 ep 2012
6:Kalau Memang Harus Begitu *****
7:Aku Bukan Misstress **
8:Isteri Separuh Masa ****
9: Mampu Mencintaimu ****
10:Sayang Cikgu Ketat-Ketat ****
11:Nah Untuk Awak ***
12:Cinta Yang Kurasa *
13:Kau Kekasihku ***
14:Kasih yang Suci **
15:Seindah Sakura * jd drama tv3
16 :Kau yang Terindah * jd drama tv3
17:Gemersik Kalbu *jd drama tv3
18:Bukan Tak Sudi
19:Semalam yang ku tinggalkan
20:Cintaku Satu
21:Cinta Hatiku
22:Warna Hati
23:Andainya Bukan Untukku ****
24:Shah & Sha ***

##byk lg baca tp dh lupa,tahap best bergntung pd bpe *