Friday, September 30, 2011

AMaDKhiR's FiRsT GiVeaWaY

Salam...
Nak JOIN jugak...mana tau ade rezeki di hari last GA kan...
sempat lagi kan harinie tarikh tutup GA
30/9/2011
nak tag:

Doakan aku la yer....insyaallah...


Thursday, September 29, 2011

OpEn HoUsE 2011 Part 2

 ALHAMDULILLAH...
syukur.....

Selamat sudah majlis open house rumah aku...
plannye mule2 nak jemput kengkawan yg rapat jer...
biase la kan,bile jemput sorang,sorang lagi dengar ..
tak sampai hati lak,,,so aku jemput semua la senang...
terpaksa la import mak aku dari kampung..hehehe...
open housenye
25/9/2011 
3.00 ptg - 8.00 malam jer..
menunya :: nasi lemak,ketupat palas,laksa,agar2 
& buah tembikai sebagai pencuci mulut....
masak simple2 je
 seawal pukul 5 pagi aku meredah pasar borong selangor..
tuk kali ke 2 tau
disebabkan yg petama tue aku pg tengah malam ikan takde..
so pg lagi skali la jawapnyer
1st time tau...terpaksa korbankan tido aku dihari cuti..
demi open house...takpe setahun skali jer pun...
heppy sangat bile tengok kawan2 datang
makan & bile tengok makanan yg kite masak habis...
terus hilang rase penat...
mekasih mak tersayang sanggup datang tuk tlg kiteorng masak
mekasih jugak pada kawan yg hadir..
mohon maaf atas segala kekurangan ketika majlis...

 kak ja & husband ex-bpp ,mekasih dtg...
 geng abang kawasan..puihhhh!!!....kekekeke

 pinky bertemu orenky...
 kawan2 akak aku...

 lepaking n boraking selepas makan...muahaha
makanan cukup2 jer...
pandai mak aku badget..maklum la org lama kan...
otai bab2 masak memasak nie...
insyaallah...ade rezeki tahun depan buat lagi....
bye.bye........

note::pic makanan lupe nak snap..kekeke





Tuesday, September 27, 2011

Karnival Usahawan Desa(KUD) 2011

KUD PUTRAJAYA...
21-25 SEPTEMBER 2011
sape pegi  sana???korang pegi tak...
aku pg 24/9/2011 malam...
aku berkesempatan pegi time malam jer...tue pun mak aku yg ajak...
saje nak jejalan jer...kak aku takde kt rumah pg open house
so aku bawak la mak aku,kononnye nak tgk Siti Nurhaliza...
mak aku cakap ade,die dengar kt radio....
hampehhh....takde pun.....
ade cite yg kelakar tau disebalik perjalanan nak pegi tue...
semangat aku nak bawak mak aku,siap2 nak pegi...
naik bas jer.....tapi salah naik bas lak....haha
menggelabah aku,last2 aku trun kt rumah membe aku...
pastu mintak tolong husband die hantar plak....
mekasih la sam choi ngan kaksu....tolong hantar aku ngan mak...hehe...
aku jejalan jer..kebetulan ade penyanyi Adam ngan Amy search

 lagu 3 kata wo ai nie
 adam tgh menyanyi
pastu last balik jalan kaki....kesian kat mak..


balik rumah jalan kaki...powerlah.....haha

Ceritera Open House part 1

Salam semua...
cite yg agak nak basi dah ...
nak letak jugak,sebagai kenangan diri sendiri anak cucu...kekeke
Tempat yg di terjah :: rumah kaksu & fizah....
waktu :: 8.00mlm -12.00mlm
(mekasih jemput kiteorng)
malam tue memang jadual pack giler kot...
kul 8 dah stanby nak terjah open house umah diorng kot...
dah siap2 kuar dah,nak naik liff...
leh plak lif kt rumah rosak,tiga-tiga plak tue..
adoiii....(dlm hati dok pikir cane nak ambik mak kt putrajaya centraljer)
mintak2 repair tak lama la...
dalam sejam camtue,liff dah ok...kiteorng laju2 g presint 5
pastu ambik mak kt stesen bus & terus g umah fizah..
pekena nasi ayam.....
jemput makan semua....bihun soto kat rumah kaksu nie
 3 sekawan yang poyos.....
 tetamu lain...
 
 nie kat rumah fizah plak,ramai......walaupun kiteorng sampai kul 10 lebih...
 aku & kama ex-bpp jugak...
bergambar kenangan bersama....
terima kasih pada kaksu & fizah jemput kami....
makanan sedap2.....tahun depan jemput lagi yer...hehehe...


p/s:::arinie lepak kat rumah...badan tak sihat...demam plak......

Saturday, September 24, 2011

PeNaT tapi SyoK

Salam...
entry pengubat rindu kt blog yg tak bape usang  nie
arinie sungguh penat ...
bersungguh-sungguh mengemas rumah 
hadirkan diri ''open house'' yang banyak...
sampai tak terkejar nak hadir...
pada yg aku tak dapat hadir rumah korang tue sorry la ek
tak terkejar dah.....nerxt year lak la,insyaallah kalau panjang umor....
petang nie lak sibukkan diri dengan memasak kt umah....
maklum la esok special day ..hehe...
kalut membalut ketupat palas.....
pic-pic esok la yer...
penat tapi syokk sbb mak tersayang ade kt rumah putrajaya

Sunday, September 18, 2011

HaBiT newsPapeRs

Mari membaca surat khabar ye kawan-kawan...
membaca baik untuk kita,menambahkan ilmu pengetahuan
bukan ape kan,arinie cam nak berkongsi sikit pasal habit abg ipar aku tue
semestinya la pasal paper kan...
dah tajuk/pic pun paper kan..

nie pic paper Harinie punya....
abg ipar aku nie hari2 mesti nak beli paper...
bukan satu tapi lebih dari satu tau....WAJIB beli....
kalau weekend WAJIB 3 paper
kalau hari biase yg aku tengok kat umah aku mesti ade 2 paper..
 METRO & KOSMO kalau tajuk best lebih lagi la kan..mau utusan la,ape la......
hari-hari biase kalau die bz tak sempat nak beli mau meragau mencari abis satu putrajaya
mencari paper jer...ade satu hari tue smlm punye paper tak beli
die pegi kedai runcit nampak paper semalam terus beli...
paper semalam ngan harinie punye....
dasyat tak dasyat kan...
hantu paper betul....
bagus betul abg ipar aku nie,rajin membaca....tpi kak aku ngan aku...
hampeh!!!!....baca gitu2 jer...
kadang2 tengok tajuk dulu kalau best baru baca...hahahhaa....

note:: uolss slalu beli paper ape???bape ???

Saturday, September 17, 2011

MaKaN - MaKan

Jom kite makan...yeayyy....
maklum la bulan nie kan penuh dengan jadual makan jer
asal weekend jer penuh dengan undangan rumah terbuka
bukan weekend jer,ari keje pun ade tau...salah sorangnye adalah...
nurul farhana....sanggup ambik cuti buat open house
mekasih yer bagi kami mkn mee kari yg sedap tue...
wlupun aku men terjah jer...kuikuikui...
 rumah tuan tanah,besar & cantik rumah..
kiteorng pg time lunch...rushing sikit la
maklum la ade org kena jage helpdesk..
kena balik sebelum kul 2..
 apsal muke fiza camtue ek...hehe
amy lak bermuke serius...senyum sikit amy....
makan dah kenyang kan...hahaha


Pastu tadi malam...
shikin buat kejutan datang rumah dengan sotong
nak buat sotong grg tepung katenye...
sebab tepung yg die beli tertinggal kat rumah aku...
 model sotong goreng tepung....
aku tak penah tengok org bancuh tepung pakai minyak
slalu bancuh pakai air jer..
minyak org buat goreng....huhuhuhu...
bancuh pakai air ngan minyak...nak bagi rangup katenya....

memang terbaik la shikin....resipi hang nie...
nanti datang rumah aku,jangan malu2 bawak lagi yer....hehe..

note::esok banyak open house menunggu....tatau nk pg yg mane dulu...haishhh

KeNangaN Satu UniT


Perubahan pertukaran seksyen akaun
dari unit ke unit,termasuklah ahli unit PP...
dari kiri:abg man,abg mohd nor,wanie,...aku...
abg man ditukarkan ke unit SP tkt 5(selesai pinjaman )

Bergambar bersama ex-bos PP ...PN sHU..
Kenangan bersama Zon Dahlia....walaupun pic aku takde dalam nie

mohd izwan(baju merah) yg ditukarkan ke unit PB(potongan bayaran)
ramai lagi yg ditukarkan lebih kurang 14 orang kot...
pic2 takde la polak..hu3
rombakan besar besaran pun telah dibuat....
perpindahan tempat/meja pun telah dibuat....
start 15/9/2011 ...keje yg baru semua....
moga kita heppy la yer kwn2 dengan tempat keje/meja yg baru...
suasana yg baru....
zon 5S pun mungkin yg baru jugak kot....

Friday, September 16, 2011

JaMuaN Raye Opis 2011

Entry Bergambar ajer....
Harap Maklum.....mood blog lom ade.... taktau la bile nak adenye
pas raye nie maleh sungguh nak menulis...
so entry byk gambar jelah...lagipun skrg bz atur rumah open house kwn2

 Model Jamuan Raya Seksyen Akaun 2011
14 Sept 2011
Di sini jugak ade pertandingan Baju Raye Tercantik Lelaki/Perempuan
&
Gerai Paling Cantik
pertandingan antar unit dalam seksyen akaun...

 nie gerai unit aku UNIT PENYELENGGARAAN PINJAMAN
sediakan juadah lemang dan rendang
 pentas untuk nyanyi satu ,dua lagu...hehe
nak tuju lagu.....
 lemang rendang siap untuk tetamu..
sblm makan kite bergambar dulu...
tengok kt belakang tue mcm2 peten gerai...mcm2 makanan...
sampai sakit perut la dibuatnye....makan byk sgt...

Zoom lemang rendang sikit.....terbaikkkkkk nokkkk
Nie Bihun Soto dari unit SQ klu tak silap..
nie chef katering tgh siap2 meja tuk vip...

tak abis lagi bercerita pasal raye kan....sana sini cite pasal raye...
selagi tak abis bulan syawal...open house sana sini...
rezeki kan.....


Thursday, September 15, 2011

HOT CouPLe................(~ _ *)

Onie & aku
semestinya tuan tanah dulu...kekekekekeke
Onie & Ala
dia lagi.....dengan Kak Mai pulak..
Cik Ala & Nikman...
model lemang ...bersama pelita palsu...
Kak Ja & Hafiz
Wanie & Nikman..
Wanie & En Nadzri...
Wanie lagi...bersama Onie.....jadilah Wonie..

Model Lemang & rendang...kuikuikui.....
pic2 diambik semasa jamuan Raye BPP semalam...
pic sekadar suke-suke jer....
sekadar review...
entry penuh tunggu next entry......
yezzaa....bye...............

Tuesday, September 13, 2011

BeRGaMBaR DiKaLa BoSan

Entry nie patutnye ditulis smlm...
ntah kenapa taktau,ngah2 tulis bole plak tertido...
pastu laptop plak kehabisan betri...
sambung malam nie plak la...

gambar semalam nie isnin...pasangan kembar 
dari kiri : fiza,azie, onie, aku..
tangan memasing dah macam DR rozmey aku tengok..keh keh keh..

bujang availaible & ibu hot 2 anak...hehehe
nak pose macam patung la kononnye...
len macam je aku tengok...
 semangat koir memasing anjuran seksyen akaun bagi bulan ogos..
jumaat lepas 9/8/2011
 nganga nganga.....

bergambar selepas berkoir perhimpunan bulanan opis...
gambar aku jugak yg takde.....
arghhhhh!!!!!....pasrah jelah.....
disebabkan pic aku takde,gambar ni pun aku nak tepek gak....
try cari aku kat mana time nie...hahaha
yg sengeh2 kt depan tue abaikan jelah ek....
video
video nyanyian lagu raye pas berkoir dengan jayanya...haha

NoVeL Yg AKu Baca 2012- jan 2013

1:Andai Itu Takdirnya *****
2:Cinta Kau Dan Aku *****
3:M.A.I.D ******
4:Ombak Rindu *** jd filem 2011
5:Adam & Hawa *** jd drama 80 ep 2012
6:Kalau Memang Harus Begitu *****
7:Aku Bukan Misstress **
8:Isteri Separuh Masa ****
9: Mampu Mencintaimu ****
10:Sayang Cikgu Ketat-Ketat ****
11:Nah Untuk Awak ***
12:Cinta Yang Kurasa *
13:Kau Kekasihku ***
14:Kasih yang Suci **
15:Seindah Sakura * jd drama tv3
16 :Kau yang Terindah * jd drama tv3
17:Gemersik Kalbu *jd drama tv3
18:Bukan Tak Sudi
19:Semalam yang ku tinggalkan
20:Cintaku Satu
21:Cinta Hatiku
22:Warna Hati
23:Andainya Bukan Untukku ****
24:Shah & Sha ***

##byk lg baca tp dh lupa,tahap best bergntung pd bpe *